Studentkinje u raljama prostitucije

Društvo

Današnje vreme je takvo da je pojam prostitucija itekako uobičajen i itekako ekranizovan, pa samim tim imamo predstavu, tj. lošu percepciju toga, kao na nešto sasvim normalno i uobičajano.

Na veliku žalost zbog cele predstave ove tematike, sve više mladih devojaka i studentkinja ulazi u ovo vrzino kolo.

Do skoro je ova tema bila tabu jer nije toliko očigledna i jednostavno naš ljudski mozak ne želi da prizna da je u prostituciji sve vreći broj mladih i školovanih devojaka i da prostitutke nisu samo one devojke na ulici već da prosto ona može biti bilo ko iz vašeg okruženja a da vama ne padne ni na kraj pameti da se bavi tim poslom .

Razlozi zašto se fine i obrazovane devojke sve više opredeljuju za ovakav put nama nije poznat, ali svakako da je od devojke do devojke razlog individualan.

Neke devojke ulaze u celu priču svojom voljom, ali je tužniji i opasniji onaj drugi deo priče, a to je vrbovanje . To je samo jedna šema preko kojih devojke rade .

Postoji i takozvana metoda- ZALJUBLJENI MUŠKARAC, koja se sastoji od toga da se datoj žrtvi mladić pokaže u najboljem izdanju, što znači da je u markiranoj odeći, skupim kolima, glavnim separeima i u društvu lepih i doteranih ‘drugarica’. Nudi im se lažni sjaj, mnogobrojni kontakti, plaćeno školovanje i visoko društvo.

Mnoge devojke i studentkinje pokleknu i udju u sve to, jer kako kažu –laka lova.

Izvor: Pinterest

Takođe, osvrnućemo se na slučaj iz 2012 godine kada je maloletna prostitutka (16) brutalno usmrtila penzionera (76), tj. svoju mušteriju. Kako pojedini izvori navode, devojka je bila problematične prirode, i stalno na ulici, a penzioner je bio njena stalna mušterija.

Ovaj slučaj nam je pokazuje koliko je ova priča tragična i koliko laka lova može biti opasna.

Mi nemamo ogrovor zašto je sve veći broj mladih devojka u tome. Da li je zbog novca, dobrih kontakata ili slave? Razlog nije ni bitan, bitna je problematika celog društva kojom bi država trebalo da se pozabavi i omogući omladini veći spektar poslovne organizacije i perspektive. I na kraju svega skine tu ružnu etiketu Beograda (PRESTONICA SEKS-turizma).

Autor: Milica Ognjenović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *