Premijera „Rebeke“ na Netfliksu

Kultura

Navikli smo na ekranizaciju knjiga, nakon čega se mnoga književna dela dodatno proslave. Nazivi idu od „Beležnice“, preko „Polarne svetlosti“ pa do novootkivenog „Aftera“.

Prema tome, delo „Rebeka“ napisano pre čak 82 godine će uskoro, po treći put, dobiti svoje mesto u kinematografiji. Autor je Dafne di Morije, engleska spisateljica, koja je ovom knjigom postavila visoke standarde kako čitalaca, tako i pisaca.

“Roman „Rebeka“ je objavljen 1938. godine, a samo dve godine kasnije je dobio prvu adaptaciju jednog od najvećih reditelja svih vremena Alfreda Hičkoka, sa Lorensom Olivijeom u glavnoj ulozi, a ova maestralna adaptacija već decenijama oduševljava gledaoce. Film je nominovan za 13 Oskara, najviše te godine, a osvojio je samo dva – za najbolji film i fotografiju”, ističu na Laguninom sajtu.

Nakon toga, 1997. godine je priča dobila na značaju putem englesko – nemačke mini serije. Čarls Dens i Emilija Foks su tumačili glavne uloge, ponosno predstavivši čuveni roman.

Od 21. oktobra, za kada je zakazana premijera, će nam biti dostupno ostvarenje na kojem su radili režiser Ben Vitli i scenaristi Džo Šrapnel, Ana Voterhaus i Džejn Goldman.

Autor: Sara Panić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *