„Jedna od osoba kojoj se divim je Nikola Tesla, on je razumeo važnost uma“ – Novak Đoković

Društvo

Već duže vreme najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića široke narodne mase upoređuju sa Nikolom Teslom, jednim od najblistavijih umova čovečanstva.

„Jedna od osoba kojoj se divim je Nikola Tesla. On je razumeo važnost uma, vraćanje samom sebi te je znao da pronađe način kako biti u savršenoj harmoniji. To je njemu pomoglo prilikom izuma, ideja. Mi samo prolongiramo neizbežno, moramo da se suočimo s najvećom potragom u životu. Moramo biti najbolja moguća verzija sebe“, rekao je Đoković i dodao da ga je tenis mnogo naučio u životu i pomogao mu da napreduje u svakom smislu“.

 Novak je u periodu tokom 2019. godine obišao Naučni centar Nikola Tesla u Americi i izjavio je sledeće

„Obišao sam Naučni centar Nikola Tesla na Long Island-u u Americi. Zahvaljujem se dragim ljudima iz organizacije koji su me toplo dočekali i dozvolili mi da se bolje upoznam sa centrom. Bilo je nestvarno hodati zemljom na kojoj je Tesla stvorio neke od najznačajnijih izuma koji su danas integralni deo modernog sveta.

Nikola Tesla je bio multidimenzionalni čovek koji je toliko uradio za ovaj svet da će proći još mnogo godina pre nego što to u potpunosti shvatimo. Hvala ti veliki Tesla. Živeo još dugo tvoj legat i tvoj večni duh koji nas vodi i čuva“.

Autor: Aleksandra Pavlović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *