Interaktivna mapa pomoću koje možete slušati šume širom sveta

Društvo

Ukoliko vam nedostaju zvuci prirode, internet je pronašao rešenje i za to. Prethodne nedelje lansirana je platforma pod imenom Sounds of Forest koja predstavlja interaktivnu mapu šuma širom sveta. Svi korisnici mogu da dodaju snimke zvukove iz šume ili da uživaju u zvucima koje su drugi postavili.

Kreatori ove platforme su članovi Timber festivala, inicijative koja se svake godine okuplja u Velikoj Britaniji kako bi ukazala na čovekovu povezanost sa drvećem koristeći umetnost, muziku i kreativnost. Kako je festival odložen za narednu godinu, njegovi organizatori su odlučili da nađu način da proslave prirodu, makar putem interneta.

Originalna ideja je bila da projekat bude završen kada budu postojali zvuci za svaku šumu ponaosob, međutim, korisnici kojima se svidela platforma odlučili su da predlože da platforma stalno bude otvorena za dodavanje novih zvukova. Svaki korisnik može da doda snimak dug jedan minut uz fotografiju i kratak opis gde je sadržaj zabeležen.

I dalje nema snimaka sa teritorije Srbije, tako da ukoliko živite blizu šume, pripremite svoj mobilni telefon i vi doprinesite ovoj platformi.

Autor: Aleksandra Aničić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *