Stiže druga sezone kontroverzne emisije „The Goop Lab“

Kultura

Dokumentarna serija zasnovana na lifestyle i wellnes carstvu Gwyneth Paltrow, pod imenom Goop obnovljena je za drugu sezonu od strane Netflixa. Nova sezona će imati 6 epizoda po 30 minuta čiji će fokus biti na seks, intimnost i osnaživanje žena.

Prva sezona pokrivala je teme koje se nalazi u srži Goop brenda kao što su psihodelične supstance i lečenje energijama, razgovarajući sa različitim doktorima i ljudima koji se bave alternativnom medicinom, kao i svojim zaposlenima koji su isprobali većinu ovih tretmana. Ova emisija u potpunosti je podelila publiku, a javnost je optužila glumicu za propagiranje pseudonauke i opasnih praksi.

“Uprkos pojedinim reakcijama ljudi, ne želimo ništa da menjamo kako bismo udovoljili svima. Volimo to što radimo i nije važno što neki pokušavaju da privuku pažnju time što o nama pišu loše” izjavila je Gwyneth početkom godine, sigurna u svoj i integritet svog brenda. Od samog početka Goop je postao prepoznatljiv po, za mnoge čudnim praksama i propagiranu alternativne medicine i intuitivne ishrane. Jedna od omiljenih tema svih koji stoje iza ovog brenda jeste i astrologija i mistične prakse kojima navodno možete privući voljene osobe i stvoriti život o kakvom sanjate.

U ovom trenutku brend je vredan čak 250 miliona dolara, a osim bloga koji obuhvata različite teme, ima i svoju liniju garderobe, kozmetičkih proizvoda, sveća i ostalih dekorativnih predmeta. Pre ere Covida-19, Gwynet i njeni najbliži saradnici putovali su širom sveta organizujući različite seminare za svoje obožavaoce.

Autor: Aleksandra Aničić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *