Corona-safe revija sa marionetama umesto modela

Kultura

Kreativni direktor brenda Moshcino, Jeremy Scott, odlučio je da Nedelju mode u Milanu digne na viši i sigurniji nivo. Nakon što je brend najavio da neće održavati reviju niti prezentacije uživo, modna industrija je čekala na film koji će predstaviti novu kolekciju. Zvezde ovog filma ipak nisu bile sestre Hadid, već pola metra visoke lutke.

Film od 7 minuta pod nazivom „No Strings Attached“ premijerno je prikazan juče, a u njemu je 40 marioneta ponelo nove kreacije brenda. Modna pista je u potpunosti odgovarala u stvarnosti, a nije izostala ni publika, te su se u prvom redu našle lutke istaknutih imena iz sveta mode poput Anne Wintour, Edwarda Enninfula i Nine Garcie.

Jeremy Scott kaže da je od početka Koronavirusa pokušavao da nađe način na koji će predstaviti nove kolekcije, shvatajući da je promena u modnoj industriji nužna. Putovanja više nisu bila moguća, a i sada, 6 meseci nakon početka pandemije, rano je da se Nedelja moda vrati u svom uobočajenom ritmu. Veruje da je ovim video formatom takođe uspeo da svojom kreativnom vizijom dore do mnogo više ljudi nego što bi bilo moguće sa regularnim revijama. Na ideju da za film iskoristi marionete došao je još u aprilu, a čitav proces snimanja trajao je samo 3 dana. Sve manekenke i gosti iz virtuelnog prvog reda nakon snimanja su dobili lutke sa svojim likom, a ovaj performans će definitivno ostati upamćn.

Autor: Aleksandra Aničić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *