Bredli Kuper režira film o slavnom kompozitoru

Kultura

Nakon što je njegov režiserski prvenac, A Star is Born, zabeležio neverovatan uspeh, glumac i reditelj Bredli Kuper odlučio je da režira film o slavnom kompozitoru, Leonardu Bernštajnu. 

Projekat je podržala Paramount produkcija, ali i produkcijska kompanija Stivena Spilberga, koji će takođe raditi na ovom filmu. Muzičara će najverovatnije glumiti Kuper lično, a šuška se da je uloga njegove supruge poverena Keri Maligan. 

Nakon duže sudske borbe Kuper je uspeo da dobije autorska prava na Bernštajnovu muziku, a njihov glavni suparnik bio je Martin Skorseze. Bernštajnova deca su ipak procenila da će Kuperov film skrenuti pažnju na život poznatog kompozitora i predstaviti ga u najboljem svetlu, te su odlučili da prava na svu muziku daju njemu. 

Radnja će obuhvatiti 30 najznačajnijih godina Bernštajnovog života, pružajući uvid u njegovu vezu sa suprugom, čileanskom glumicom Felisijom Montealegre. Bernštajn je bio poznat po kršenju granica standardne opere, a postao je svetski poznat nakon što je napisao muziku za mjuzikl West Side Story, koji je nakon Brodveja ubrzo dospeo na filmska platna. 

Film će premijerno biti prikazan na Netflixu a radni naziv filma je Maestro.

Autor: Aleksandra Aničić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *