Šta se krilo iza okultnog društva Tule: Iznedrili su Hitlerovo zlo, odsecanje glave karta za ulazak, a istoričari tvde da su ovi Srbi bili u njemu

Društvo

Društvo Tule osnovao je Rudolf von Zebotendorf (Rudolf Glauer), okultista anti-semitskih uverenja, u Minhenu 17.08.1918. godine, a ime potiče od mitske zemlje Tule (Hiperboreje), za koju se verovalo da je domovina ljudi preživelih sa Atlantide, domovina Arijevaca. Spajajući elemente Teozofskog učenja sa elementima legende o Atlantidi i nacionalnim mitovima, poput onog o tevtonskim vitezovima, Tula je iznedrila okultizam rasne superiornosti koji je, nakon bolnog poraza u prvom svetskom ratu, vrlo brzo našao mnogo sledbenika uticajnih u javnom životu germanskih naroda.
Ali, ma kako uklopljena, teoretska postavka okultnih sistema ne znači mnogo ako iza nje ne stoji stvarna mistična moć njenih vođa, istinski spiritualni kontakt koji oni prenose na svoje sledbenike. Čovek koji je Društvu Tule udahnuo stvarnu okultnu moć bio je Ditrih Ekart, istinski medijum i posvećenik tajnih znanja. On je stvorio magijske rituale Tule, on je ostvario spiritualne konakte sa snagama crnog okultizma, on je „prepoznao“ Adolfa Hitlera kao budućeg vođu Rajha. Zauvek će ostati zabeležene njegove reči kada je prvi put video i čuo budućeg Firera – „Njega smo čekali. On je čovek kome sam bio prorok i prethodnik“.

Uz njega, svakako najzaslužniji za uzdizanje okultnih doktrina Tule u političku ideologiju nacizma jesu dvojica njenih visokih inicijanata, Fridrih Kron koji je Hitleru predložio kukasti krst kao simbol partije i države i general Karl Haushofer, čije su geostrateške ideje uticale ne samo na oblikovanje nacizma, već i na sudbinu čitavog sveta toga vremena.

Haushofer je bio i prvi čovek Luminozne lože, unutrašnje lože Društva Tula, poznate i pod imenom Vril, koja je direktno spajajući okultni rad (rituale i medijumstvo) sa naukom i tehnologijom toga vremena napravila čudesne proboje u primenjenoj nauci i pronalazaštvu čije efekte i danas eksploatiše vodeća sila sveta.

Uticaj Tule na nastanak nacizma, njegovu ideologiju i osvajanje vlasti bio je toliki da mnogi autori Hitlerovu Nemačku smatraju prvom okultnom državom u istoriji čovečanstva. Ta „čast“ ipak pripada SAD-u, budući da je ona osnovana ranije, a da su njeni osnivači bili takođe posvećenici tajnih loža, što je itekako vidljivo iz njenih državnih simbola i osnivačkih akata. No, to ne menja činjenice vezane za ulogu okultnih znanja u nacističkoj Nemačkoj. Izuzev Gebelsa, nema nijednog od istaknutih nacističkih vođa i ideologa a da nije bio član Društva Tula, ili nekog od njenih kultova. Počev od Antona Drekslera, prvog vođe Nemačke radničke partije, preko Rudolfa Hesa, Alfreda Rosenberga, Hermana Geringa, pa sve do Hajnriha Himlera, čiji su SS ešaloni bili organizaciona i idejna mešavina tevtonskih vitezova i jezuita.
Što se samog Hitlera tiče, iako nema istorijske potvrde da je bio formalni član ovog reda, nema nikakve dileme da su tulski posvećenici, pre svih Ekart, Hes i Haushover, bili njegovi duhovni mentori, da su ga inicirali u najdublje tajne reda, kao i da ga je Ditrih Ekart podvrgao specijalnom programu za buđenje psihičkih centara i ostvarenju direktnog kontakta sa nadzemaljskim entitetima. Nema boljeg dokaza za to od reči koje je Ekart izgovorio na samrti, decembra 1923 godine: „Sledite Hitlera! On će igrati, ali ja sam taj koji svira! Posvetio sam ga u tajne doktrine, otvorio mu centre vizije, pokazao mu metode da opšti sa Silama. Ne žalite za mnom, uticao sam na istoriju više od ijednog Nemca“.


Uticaj okultnog u nacističkoj Nemačkoj institucionalizovan je 01.07.1935. godine kada su Hajnrih Himler, Rihard Valter Dar i Herman Virt osnovali „Anenerbe“, organizaciju koja je u okviru mnogih sekcija proučavala paranormalne pojave, vekovna tajna učenja, istorijsku osnovanost mitova i načine kako da ih, spajajući ih s naukom, ugradi u nacističke vizije sveta.

Upravo rad Anenerbea, njegove brojne ekspedicije i otkrića, fascinantna pedantnost u vođenju dokumentacije čak i kada se radilo o stravičnim zločinima u ime „viših“ ciljeva i spoznaja, umnogome su uticale na tokove savremenog globalizma. Jer, rezultati rada Anenerbea nisu nestali, niti su ih se njihovi preživeli tvorci ikada odrekli.

Cilj organizacije Tule bio je razbijanje „maloga sebe“ – barijere koja se sastoji od fizičke stvarnosti i moralnih okova, kako bi došli u kontakt sa „božanskim sobom“. Verovali su da se tako budi unutrašnja moć koja će razviti nadljudske sposobnosti koje su obeležje arijevske rase.

Simbolična ubistva odsecanjem glave žrtvi mogu se pretpostaviti kao „karta“ za pristupanje ovom tajnom društvu. Godine 1918. društvo je osmislilo „krvavu deklaraciju vernosti“ koju je svaki član morao da potpiše. Tim činom se onaj koji pristupa ogranizaciji zaklinje „po svom saznanju i uverenju da nijedna jevrejska ili obojena krv ne teče niti u njegovim niti u venama njegove žene, i da među svojim precima nema članova obojenih rasa.“

Pored praktikovanja seksualnih obreda, rasističkog horskog pevanja i crne magije, članovi Tule često su učestvovali u „natprirodnim“ obredima gde bi prizivali demone i tražili da ih vode ka višem cilju.

Zanimljivo je da neki izvori pokazuju kako je tajno društvo Vril (Vril Gesellschaft), ili Loža Iluminata (Luminous Lodge) bilo tajno okultističko društvo koje je postojalo još u pre-nacističkom Berlinu. Berlinsko društvo Vril je zapravo bilo unuštrašnji krug tajnog društva Tula. Takođe se pretpostavlja da je ovo društvo bilo u bliskom kontaktu sa engleskom grupom poznatom kao Hermetički red Zlatne zore.

Ali, ono što je posebno značajno, pa se samim tim i posebno skriva od očiju javnosti, jeste da je, ubrzo nakon osnivanja, Društvo Tule postalo deo međunarodnog „Bratstva smrti“, mreže koja je povezivala više tajnih društva od kojih je danas najpoznatije Lobanja i Kosti koje ima centar na univerzitetu u Jejlu.

Članovi ovog društva spajali su okultna dešavanja, odnosno rituale, sa naukom i tehnologijom. Koliko god zvučalo paradoksalno, kao rezutat toga proistekli su veliki proboji u pronalazaštvu i stvaranje novih tehnologija.

Posle Drugog svetskog rata mnogi članovi Društva Tule su u okviru operacije „Spajalica“ vrbovani od strane SAD. Dati su im novi identiteti, imunitet, kao i mogućnost da nastave sa projektima na kojima su radili pod Hitlerom.

Iz tog razloga ovoj organizaciji nije pridavan politički značaj ili bilo kakav drugi značaj uopšte iako je evidentno da su njeni članovi stvorili okultni sistem kakav dotad nije viđen i u čije ime su počinili najveće zločine 20. veka.

KAKO SU TULE UTICALE NA TADAŠNjU JUGOSLAVIJU

Ideju stvaranja jugoslovenske države najviše su podupirali masoni, a ključnu ulogu imala je francuska masonerija.

Izvor: Večernje novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *