Beogradski sajam knjiga možda u decembru

Kultura

Međunarodni Sajam knjiga u Beogradu, čije je 65. izdanje planirano krajem oktobra, odložen je za sredinu decembra – ukoliko epidemiološka situacija bude dozvolila održavanje manifestacije.

Kako se nadležni Republički krizni štab do sada nije izjasnio u prilog održavanju 65. Sajma knjiga, procenjeno je da u periodu koji je preostao do prvobitno planiranog termina, i to u potpuno neizvesnim uslovima funkcionisanja, više nije moguće kvalitetno i pouzdano izvršiti pripreme za tu manifestaciju, saopštio je Beogradski sajam.

Predstavnici gradskih vlasti već su ranije nagovestile da bi 65. Sajam knjiga mogao da bude odložen za 2021. godinu, kao što je to učinjeno sa 58. Oktobaraskim salonom i 54. Bitefom, koji će imati dvostruka izdanja naredne godine. Beogradski sajam najavio je da će i dalje pratiti preporuke i epidemiološke procene Kriznog štaba i u dogovoru sa izdavačima, izlagačima i drugim učesnicima Sajma knjiga doneti odluku koja će biti u najboljem interesu manifestacije. O svemu tome Beogradski sajam će blagovremeno obaveštavati javnost.

Beogradski sajam, inače, već je više puta negodovao zbog odnosa nadležnih prema situaciji u kojoj se našao usled pandemije virusa korona, tokom koje je funkcionisao i kao bolnica za lakše obolele.

Autor:

Aleksandra Aničić

Izvor: sajam.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *