Foto: zvezdarateatar.rs

Zvezdara teatar opet otvara vrata za posetioce!

Društvo Kultura

Na veliko oduševljenje svih Beograđana, Zvezdara teatar posle šestomesečne pauze ponovo otvara svoja vrata za posetioce!

10. oktobra 2020. godine sa predstavom „Voz“ Kormaka Makartija, u režiji Voje Brajovića, pozorište posle velike pauze vraća na „daske koje život znače“ svoje glumce.

Zvezdara teatar važi za jedno od najlepših beogradskih pozorišta i osnovano je davne 1984. godine. Ono što je bila ideja pri osnivanju ovakvog pozorišta je da se promovišu komadi savremenih jugoslovenskih pisaca i da se od projekta do projekta okuplja različita ekipa reditelja i glumaca, dakle bez stalnog angažovanja. Međutim, od 2001. godine u ovom pozorištu počeli su da se izvode i komadi stranih autora a zaštitni znak pozorišta postali su komadi dramskog pisca Dušana Kovačevića, koji je direktor pozorišta od 1998. godine.

Foto: zvezdarateatar.rs

Prva predstava izvedena je 8. oktobra 1984. godine u prostoriji Doma kulture „Vuk Karadžić“ i to je bio komad Aleksandra Popovića – „Mrešćenje šarana“, u režiji Dejana Mijače.

Velika scena ovog pozorišta nosi naziv po jednoj posebnoj glumačkoj veličini, koja je ostavila neizbrisiv trag kako u ovom pozorištu tako i u celokupnoj srpskoj kinematografiji – Danilo Bata Stojković! On je u Zvezdara teatru odigrao rekordan broj predstava, ukupno 1102!

Foto: zvezdarateatar.rs

Osim predstave „Voz“, na oktobarskom repertoaru nalaze se i „Hipnoza jedne ljubavi“, „Večera budala“, „Tre solere“, „Korešpodencija“, „Ljubav u Savamali“, „Feliks“, „Pasivno pušenje“ i „Generalna proba samoubistva“, a tačne datume i satnice možete videti ovde.

Foto: Zvezdara teatar

Autor: Iva Oluić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *