Barsa umalo oterala novog Ćavija

Fudbal Sport

Strasti se u Barseloni ne smiruju. Nakon smirivanja sage oko Mesijevog odlaska ili ostanka, sada su navijači iz Katalonije ponovo na nogama.

Naime, pouzdani novinar Đerar Romero je u subotu objavio informaciju da je Ronald Kuman poručio nadi “Blaurgane” Rikiju Puđu da potraži novi klub.

Internet u Španiji je doslovce “pao”. Jer samo nekoliko sati posle objavljivanja ove vesti “trending” u Španiji je bio “RiquiNoSeToca”, odnosno u prevodu, “ne dirajte Rikija”.

Društvene mreže su bukvalno bile zapaljene objavama navijača Barse do te mere, da je režimski Mundo Deportivo objavio da ova vest nije tačna, već da Kuman želi da Riki napreduje i ode na pozamjicu gde će imati veću minutažu.

Ipak, svako ko malo duže prati novinare po Španiji, zna da je Romero pouzdan novinar godinama unazad.

Novi trener Barselone je posle utakmice sa Elčeom u “Đoan Gamer kupu” morao da ponovi istu priču.

A onda, danas stiže vest zbog koje su svi koji vole Barselonu bukvalno poludeli. Svi relevantni izvori su potvrdili da je otac Riki Puđa bio na sastanku sa Kumanom, i da je saopštio njihovu konačnu odluku:

Riki Puđ ostaje u Barseloni!

Tu se međutim ova priča ne završava. Naieme pojavila se vest da je Bajern Minhen kontaktirao Puđa nakon informacije da je precrtan, ali je Riki bez razmišljanja tu ponudu odbio.

Zašto je ova vest zanimljiva?

Postoji anegdota koju je posle mnogo godina ispričao Ćavi. U jednom intervjuu je rekao da je leta 2007. godine nakon duže pauze zbog povrede kolena bio u drugom planu kod Franka Rajkarda. Ćavije želeo da ode. Luj Van Gal ga je kontaktirao i ponudio ključnu ulogu baš u Bajernu.

Dugo se Ćavi dvoumio ali je na kraju presudila njegova majka, zakleta navijačica Barselone,

“Ako sada odeš u Bajern onda nisi više moj sin”– ispričao je tada.

Da li je Riki Puđ novi Ćavi? To je san svakog navijača Barse.

Autor: Strahinja Grozdanić

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *