Predstavljamo vam Femix

Kultura

Čuli smo za feminizam, svedoci smo i dalje prisutnog potcenjivanja žena ali ništa po tom pitanju ne činimo. Ko će da promeni svest ako ne mi? 

Ono što je nama, kao društvu, bila enigma je Femix ekipi poslužilo kao inspiracija.

Naime, Femix je jedan od programa Organizacije za promocijuaktivizma OPA, koji je pokrenut 2010. godine i namenjenpromociji i afirmaciji ženskog stvaralaštva u raznim umetničkimoblastima, kroz audio-vizuelne i druge kreativne forme. 

Njihov cilj je pomoć ženama da se izraze na što bolji način. Želeda im pomognu da svoje sposobnosti maksimalno afirmišu, težeći ličnom i profesionalnom razvoju.

“U okviru Femixa do sada je organizovano više od 40 događaja(koncerata, izložbi, filmskih projekcija, radionica, tribina, festivala I dr.) koje je posetilo preko 4000 ljudi.

Kroz osmišljavanje i organizovanje kulturnih dešavanja, isprovođenje različitih aktivnosti, Femix se bavi kreiranjemmodela za rodno ravnopravno, aktivno i stvaralački nastrojenodruštvo”, piše na njihovom sajtu.

Femix tim čine antrolopoškinje, menadžerka u kulturi, reditelj iomladinski radnik, muzičke saradnice, programer i dizajnerka.

Sa željom za podizanjem svesti i insistiranju na, još uvekupitnoj, muško – ženskoj ravnopravnosti Femix tim je svakimnovim projektom sve bliži cilju.

Autor: Sara Panić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *