Juniorski kajakaš Srbije zlatan na regati Olimpijskih nada

Ostali sportovi Sport

Juniorski kajakaški reprezentativac Srbije Đorđe Antonijević osvojio je zlatnu medalju u jednosedu na 200 metara na regati Olimpijskih nada u Mađarskom gradu Segedinu.

Antonijević je od početka trke bio na prvom mestu i nije dozvolio konkurentima da ugroze njegovo vođstvo. Trku je završio rezultatom 37,1 sekund, čak 62 stotinke pre rivala.

„Trka je bila veoma teška. Od samog starta sam krenuo jako i nisam znao koji sam, ali sam dao sve od sebe do kraja. Spremao sam se za ovo takmičenje nekoliko puta i konačno mi se ostvario cilj za ovu godinu. Završavam juniorsku kategoriju na najbolji način i nadam se da ću ovako da nastavim i u seniorskoj kategoriji“, rekao je Antonijević po dodeli medalja, preneo je sajt Kajakaškog saveza Srbije.

Srebro i bronzu osvojili su domaćini. Drugi je kroz cilj prošao Akoš Oros sa 38,03 sekundi, dok je treći bio Krištof Kereteš sa rezultatom 32,21 sekund.

Branko Lagundžić je takmičenje u najkraćoj deonici završio na četvrtom mestu, medalja u K-1 200 izmakla mu je za samo 13 stotinki.

Ipak od toga je važnije da je Lagumdžić osvojio zlatnu medalju u jednosedu na 500 metara u subotu.

Autor: Strahinja Grozdanić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *