Pančevo dobija novu industrijsku zonu

Biznis

U cilju poboljšanja poslovnog ambijenta radimo na izgradnji nove industrijske zone, Sever 3 i ona će se nalaziti prekoputa magistralnog puta kod Severa 1 i 2, rekao je u intervju za portal Srbija Danas gradonačelnik Aleksandar Stevanović, prenosi eKapija.

– Trenutno smo u fazi razrade šta je sve potrebno kako bi ta zona postala operativna i kako bismo mogli da je pružimo tržištu ili da omogućimo postojećim investitorima da prošire svoje kapacitete ili da dođu novi investitori, jer ima interesovanja – dodaje on.

Prema njegovim rečima, faza analize u kojoj su sada, nije daleko od realizacije čitavog projekta, „jer smo sve one kapitalne stvari kako bi se prostor pripremio za investitore već odradili, obezbeđena je dovoljna količina vode, struje, prečnici kolektora fekalne kanalizacije i dovoljne količine gasa.“

Kako kaže, u neposrednoj blizini grada jeste prolazak auto-puta od Beograda prema Zrenjaninu, trasa koja je na 7 kilometara od same Severne industrijske zone.

– Mi smo dali predlog da se isprojektuje još jedan krak koji bi od naplatne rampe vodio ka Severnoj zoni i time bismo ispunili jedan veliki san svih Pančevaca, a to je da Pančevo bude na auto-putu. Nadam se da će odgovor na taj predlog biti pozitivan, a i ako ne bude mi nismo nezadovoljni ni sa ovim, s obzirom da je na 7 kilometara auto-put i to na teritoriji našeg Grada između dva naseljena mesta. Taj auto-put se nalazi u programu „2020-25“ – kaže on.
Prema njegovim rečima, Pančevo je jedan od nekolicine gradova koji ima sanitarnu deponiju, kompleks nove deponije je nešto u šta se konstantno ulaže novac, godinama unazad su uložena velika sredstva i nastaviće se sa time.

– Ulagaće se dodatno u deponiju kako bi se što više zaštitila životna sredina, što je i cilj, pored toga što želimo da nam grad bude lep i čist. Želimo da život u našem gradu podignemo na jedan viši nivo – navodi gradonačelnik
U intervju za Srbija Danas, Stevanović je rekao da Tamiški kej treba urediti i obagititi ga raznovrsnim sadržajem.

– To zaslužuje i grad i svi Pančevci, zaslužujemo da imamo jednu takvu kapitalnu investiciju i mi ćemo sigurno to pružiti sugrađanima, da imaju jedno takvo mesto gde čitava porodica može da provede svoje slobodno vreme na najbolji mogući način – izjavio je gradonačelnik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *