Netfliks platio 30 miliona za Zendajin film

Društvo

Nakon što je pandemija Koronavirusa zaustavila snimanje serije Euphoria, mlada glumica Zendaja došla je na ideju da kreira sopstveni, originalni film i to u karantinu. Film pod imenom „Malcom & Marie“, u kojem glumi i Džordž Dejvid Vašington, snimljen je za manje od dve nedelje, u jednoj od najlepših kalifornijskih kuća, Caterpillar.

Kompanija Netflix juče je uspela da otkupi ekskluzivna prava za strimovanje ovog filma za čak 30 miliona dolara. Osim njih, u igri su bili i kompanije kao što su HBO, Amazon, MGM i Apple. Priča prati život mladog filmadžije koji se nakon uspešne premijere vraća kući sa svojom devojkom, očekujući ogroman poslovni i finansijski uspeh. Veče ipak kreće nekim drugim tokom, kada partneri saznaju stvari koje će staviti njihovu ljubav na do sada najteži test.

Na snimanju je u svakom trenutku moglo da bude najviše 12 osoba, zbog čega su gulmci morali sami da se oblače, nameštaju mikrofone ali i sređuju enterijer. Celokupna ekipa filma tokom snimanja je bila smeštena na jednom imanju, kako bi izbegli rizik od širenja zaraze i bespotrebnog kontakta sa drugim ljudima. Glavni i odgovorni producent i scenarista je Sam Levinson, sa kojim glumica takođe sarađuje na hit seriji Euphoria. Nakon što su saznali da se snimanje serije zaustavlja do daljnjeg, došli su na ideju da zajedničkim snagama stvore film. 

Veći deo prihod od filma biće doniran organizaciji Feeding America

Autor: Aleksandra Aničić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *