Izlazi novi KUM III

Društvo Kultura

Ljubitelji poznate mafijaške trilogije biće u prilici u decembru ove godine da u bioskopima gledaju novu, izmenjenu verziju III dela “Kuma”.

Prema rečima jednog od najvećih  živih američkih režisera, Frensisa Forda Kopole, kreiraće novi početak i kraj kontroverznog ostvarenja i života mafijaškog bosa Majkla Korleonea.

Sam film će imati drugi naslov, odn. Kopolina prvobitna opcija: “Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone” (Kum Marija Puza, Epilog: Smrt Majkla Korleonea), prema izvoru Empire magazina.

“Za ovu verziju filma napravio sam novi početak i kraj, i prepakovao neke scene, kadrove i muziku. Sa ovim promenama i restauriranom slikom i zvukom, to je, po meni, adekvatniji zaključak prvog i drugog dela Kuma”, naveo je reditelj.

Prema rečima mnogih filmskih kritičara ovaj treći deo je imao razočaravajući kraj,ubistvo Majklove kćerke, Meri,  njegovo finalno shvatanje koliko je porodica dragocena i važna, kao i  njegov pad sa stolice, odnosno smrt kada je već star i sam.. Da li će nova verzija opravdati očekivanja gledalaca, preostaje nam da dočekamo u decembru u biskopima.

Autor: Teodora Boškovski

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *