Oglasio se Amfilohije

Politika

Podgorica — Napad na pljevaljske muslimane je napad na svakog pljevaljskog hrišćanina i građanina Crne Gore, rekao je mitropolit Amfilohije o napadu u Pljevljima.

“Ne zaboravimo da je policija u prethodnom periodu u roku od nekoliko sati pronalazila i privodila ljude koji su anonimno pisali po društvenim mrežama ili slikali trobojke, tužilaštvo ih ekspresno kažnjavalo, a sad se suočavamo sa tim da se nasilnički izgredi ne rešavaju ni približno istom efikasnošću”, kazao je Amfilohije.

Napad na pljevaljske muslimane je napad i na svakog pljevaljskog hrišćanina i na svakog građanina Crne Gore. Pljevaljski manastir je posvećen Svetoj trojici, Bogu ljubavi, a ko širi mržnju, sebe udaljuje od te božije ljubavi i blagoslova božijeg, kazao je mitropolit crnogorsko-primorski.

“Poslednji u nizu vandalski čin nasilja u Pljevljima usmeren protiv tamošnje Islamske zajednice je velika ljudska sramota za njegovog počinioca. Nečasno je i kukavički pod okriljem noći činiti ovakve stvari, bez obzira na to kakve motive ima glavni akter ovog događaja”, navodi se u saopštenju, koje su prenele podgoričke Vijesti.

“Ne mogu se oteti utisku da se radi o namernoj provokaciji koja ima za cilj da poremeti odnose između građana Pljevalja i cele Crne Gore po osnovu verske pripadnosti. Neću da izvodim preuranjene zaključke, ali činjenica da već više incidenata ostaju nerasvetljeni, navodi na pomisao da se ovde ne radi o autentičnom obliku ispoljavanja verske mržnje i netrpeljivosti i huliganstvu, već o osmišljenom planu podizanja tenzija zbog ishoda izbora, koji, nažalost, već daje svoje rezultate, što smo mogli juče da vidimo u Rožajama”, kazao je Amfilohije.

On je kazao i da počinioci ovih dela ne čine dobro nijednom građaninu Crne Gore i da treba da odgovaraju.

“Ko god da su počinioci ovih nedela i kakve god da su njihove namere, svakako nisu dobroželatelji nijednom građaninu Crne Gore i treba da odgovaraju za svoja nepočinstva.”

IZVOR: VIJESTI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *