Sukobi pristalica DPS-a i opozicije u Podgorici

Politika

Tokom prethodnog dana čitava Crna Gora slavila je pobedu opozicije na izborima, a sve se odvijalo relativno mirno, bez ikakvih incidenata, osim u Podgorici gde je nakon ponoći izbio veći sukob. Prema navodima medija, pristalice DPS-a koje su iz obližnjeg kafića posmatrale slavlje ispred hrama, u jednom trenutku su krenule da bacaju čaše, kamenice, flaše i pepeljare, nakon čega je sukob eskalirao. Teži incident ubrzo je sprečila policija, a jedno lice prevezeno je u bolnicu sa lakšim povredama.

U centru Podgorice tokom slavlja napadnuta je i ekipa Televizije Crne Gore (TVCG), dok se vraćala sa radnog zadatka, a oštećeno je vozilo TVCG. Iz ovog medija nisu dostavilii više informacija o tome kako se incident dogodio.

Lider koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić pozvao je građane koji slave na ulicama širom Crne Gore, da se vrate svojim kućama i u njima nastave slavlje. „Zbog proverenih informacija da značajan broj plaćenih provokatora pokušava da izazove incidente i nemile događaje, kako u Podgorici tako i u drugim gradovima Crne Gore, pozivamo građane da se vrate svojim kućama i u njima nastave slavlje“ saopšteno je na njihovim profilima na društvenim mrežama.

Pristalice partija koje su pobedile na izborima u Crnoj Gori okupile su se tokom noći na slavlju ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, a slavili su uz baklje i vatromet. Slavlje je u ranim popodnevnim satima počelo i u Herceg Novom, Budvi, Beranama i drugim većim opštinama.

Autor: Aleksandra Aničić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *