Počeli izbori u Crnoj Gori – prvi put za 82 godine glasao i Amfilohije

Društvo Politika

U Crnoj Gori su u sedam sati otvorena birališta i građani danas glasaju za novi saziv parlamenta, birajući između 11 lista. Mitropolot crnogorsko-primorski Amfilohije glasao je oko 7.30 na biračkom mestu biblioteka Njegoš na Cetinju, prenosi Kurir.

– Mir božiji i ljubav Hristova, to jer sve što danas sa ovog mesta poručujem Crnoj Gori, rekao je Amfilohije posle glasanja.

Izvor: kurir.rs

Na pitanje novinara da li danas očekuje nemire ponovio je – Mir božiji i ljubav Hristova to je sve što danas mogu da kažem.

-Mitropolit Amfilohije došao je na biračko mesto u pratnji jednog sveštenika, na ulazu su mu dezinfikovane ruke, zatim je pokazao ličnu kartu, otišao u kabinu gde je zaokružio glasački listić, a zatim je pred velikim brojem novinara ubacio glasački listić u kutiju. Ubrzo zatim mirtopolit je napustio glasačko mesto.

Podsetimo, mitropolit iako ima 82 godine nikada nije glasao na parlamentaranim izborima, jer nije znao za koga da glasa, a da će to svoje pravo sada iskoristiti i tom prilikom izjavio:

„Izlazim na izbore i glasam po svojoj savjesti i svima vama poručujem da svi izađete na izbore i da svako glasa po svojoj savjesti!“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *