Nušićijada ove godine na Novoj S

Kultura Uncategorized

Usled pandemije Koronavirusa, ovogodišnja Nušićijada neće biti održana na uobičajen način u Ivanjici, već će biti emitovana na TV-u, od 3. do 5. septembra na programu Nova S. Udruženje građana „KudeS“  koje je organizator festivala zaključilo je da se događaj ove godine ne može održati u uobičajenoj formi i odlučilo da nađe način da program učini mogućim ljudima širom Srbije.

Nušićijada će ove godine moći da se prati na kanalu Nova S od 3. do 5. septembra, ali i na društvenim mrežama i kanalima „KudeSa“, odnosno Nušićijade. Festival će zadržati svoju originalnu formu samo što će sada gledaoci u njoj uživati putem malih ekrana. I ove godine sastavni deo festivala biće muzički i humoristički sadržaji, diskusije o svakodnevnim temama običnih ljudi, ali i umetničkim delima i pozorišnim komadima.

„Ovih dana se bavimo pitanjem autocenzure, slobode, gde se gađani nalaze danas i u kojoj poziciji i koje su to okolnosti koje su ga u tu poziciju dovele. Autocenzura kao stadijum koji nas u narednom periodu može dovesti i u neku vrstu podaništva“, izjavila je jedna od organizatorki, Zorana Parezanović. Ona dodaje da se pokazalo da je Branislav Nušić vanvremenski, a danas življi nego ikada, jer su njegove gospođe ministarke i narodni poslanici ljudi sa kojima se i dalje srećemo svakog dana.

Autor: Aleksandra Aničič

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *