Mladi heroj koga je Svetska bokserska organizacija proglasila najhrabrijim čovekom na svetu

Društvo

Bridžer Volker, šestogodišnjak koji je stao u odbranu svoje mladje sestre(4) kada ju je napao agresivni pas, na jedan dan je poneo pojas Svetskog šampion u boksu.

Mladi Bridžer sta je u odbranu mlađe sestre kada ju je, 9. jula, napao veliki mešanac Nemačkog ovčara. Dečak je, kako prenose američki mediji, bez straha stao između sestre i psa, pritom trpeći brutalne ugrize životinje. Kada se situacija raščistila Bridžera su odveli u bolnicu na dvosatnu operaciju.Mladom heroju zdravlje nije ugroženo, a završio je sa više od 90 kopči na licu.

Na pitanje oca u bolnici zašto je postupio tako i zaštitio sestru, odgovorio je „ako neko treba da umre, onda sam to ja“.

Svetska bokserska organizacija proglasila je Bridžera svojim svetskim prvakom i njegovo ime će se naći na zvaničnoj listi svetskih šampiona u boksu. Kako je Majk Tajson u ime organizacije rekao: „Mladi Bridžer je sigurno bio najhrabriji čovek na svetu taj dan“. I mnoge druge američke javne ličnosti pružile su podršku dečaku i poželele da budu barem upola hrabri kao on.

Napisao: Ognjen Jorgić

3 thoughts on “Mladi heroj koga je Svetska bokserska organizacija proglasila najhrabrijim čovekom na svetu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *