Humanost prema psima na delu

Društvo

Čovek sa slike je spasio i usvojio pse koji su izgubili osećaj u zadnjim nogama. On ih svaki dan u specijalnim kolicima vozi do parka za pse, gde im namešta točkove da bi mogli da se igraju.

Danas, ukoliko odlučimo da uzmemo psa, moramo imati na umu da nije samo rasan pas dobar pas. Azili su puni pasa po svačijem ukusu, od onih koji su manjeg rasta, do onih kojima bi samo dvorište odgovaralo. Tu možemo naći i rasne, odbačene pse. Takođe, i psi sa problemima imaju pravo da ih neko usreći. Ljubav koju ćete dobiti od druge strane ne može se napisati, samo osetiti. Postaćete jednom živom biću ceo svet, ako ne i više, razlog njegovog postojanja. Ukoliko im pružite malo ljubavi, ona se vraća višestruko.
Zamislite samo koliko ljubavi dobija čovek koji pomaže svojim psima da vode normalan život.

Psi su veoma pametne životinje, znaju svoje sposobnosti i mogućnosti. Oni su svesni da im čovek sa slike pruža sve što one ne mogu, a to je vođenje normalnog psećeg života.

Šta se dešava sa nepoželjnim štencima? Oni su često ostavljeni pored kante za smeće, bačeni u reku ili odvedeni u šumu ili na njivu prepušteni jedino smrti, jer bez pomoći, oni ne mogu preživeti.
Ovo što sada čitate nije običan članak, već apel da se ulični psi sklone i sterilišu, kako njihovi potomci ne bi završavali tragično.
Možemo zaključiti da nam je ovaj čovek vratio veru u ljude, ali i podstakao da razmislimo da li zaista želimo dobro ovim životinjama.

Autor :Jelena Dinić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *