Uskoro 6. sezona Vikinga

Kultura

Sada već dobro poznato kanadsko – irsko ostvarenje, uskoro emituje svoju poslednju sezonu. Naime, pre kraja 2020. godine bi trebalo da na malim ekranima osvane 6. sezona serije „Vikings“.

Podsetimo se, inspirisana je pričama o vikingu Ragnaru Lothbroku, jednom od najpoznatijih nordijskih mitoloških heroja poznatom po pustošenju Engleske i Francuske. Ona predstavlja Ragnara kao nekadašnjeg farmera i prvog koji se proslavio uspešnim pljačkanjem Engleske uz podršku saboraca, svog brata Roloa, sina Bjorna i supruge, ratnice Lagerte i princeze Aslag.

U prvoj polovini šeste sezone serije, Vikinzi su doživeli veliku bitku sa Rusima, koji žive u Skandinaviji. Ajvar je tokom pohoda na Kategat ranio svog polubrata Bjorna, ostavivši ga “mrtvog”. Taj događaj i njegov preokret je zaintrigirao publiku.

Glumac Alek Hogh Andersen, koji tumači ulogu Ajvara Beskosnog, otkrio je na društvenim mrežama da će njegov tv – brat Bjorn Gvozdeni zapravo preživeti.

Uprkos uzbuđenju, njegovi pratioci nisu bili blagonakloni prema preranom otkrivanju ishoda serije. Ipak, glumčev komentar je definitivno razbuktao maštu.

Tvorac Vikinga, Majkl Hirst, je jednom prilikom naglasio da će serija imati zadovoljavajući kraj.

Istorijski gledano, Ajvar Beskosni je preminuo 870. godine od iznenadne bolesti. Prema tome, svi računaju da će iz poslednje bitke izaći živ.

Autor: Sara Panić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *