U ponedeljak se otvaraju bioskopi i pozorišta

Društvo Kultura

Krizni štab je doneo odluku da se od ponedeljka, 24. avgusta, dozvoli održavanje kulturnih dešavanja uz prisustvo publike. To znači da će bioskopi, pozorišta ponovo biti otvoreni, a koncerti u institucijama kulture će moći da se održavaju. Organizatori se moraju strogo pridrđavati svih mera.

Maksimalan proj posetilaca ne sme prelaziti 500 ljudi, navodi se u saopštenju.

„To znači da ni u bioskopskim i pozorišnim salama, ali ni u većim halama i arenama, ne sme biti više od 500 gledalaca. Dodatno, organizatori treba da se pridržavaju svih preventivnih mera pri organizovanju događaja, koje su dogovorene na sastanku premijerke Ane Brnabić i predstavnika pozorišta, bioskopa i manifestacija“, piše u saopštenju.

Maske su obavezne, a razmak od 1,5m se mora poštovati. To znači da će svako drugo mesto moći da bude popunjeno. Takođe, određena je i adekvatna fizička distanca na događajima na otvorenom.

Darija Kisić Tepavčević kaže za RTS da će sve ustanove biti prvo očišćene, jer nisu dugo radile. Dodala je da će u svakoj ustanovi postojati redari, ali da se polazi od činjenice da je svako odgovoran za sopstveno zdravlje.

Direktor Kombank dvorane Igor Stanković je mišljenja da bioskopi u ovim uslovima treba da budu mesto socijalizacije i napominje da će se sve preventivne mere biti ispoštovane.

Autor: Jelena Dinić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *