Kutak za filmofile: 7 najbolje ocenjenih ovogodišnjih serija

Kultura

Nema bolje osećaja od dana provedenog pred laptopom dok se xy kafa po redu puši na stočiću, a kokice počivaju u krilu. Epizoda, ko zna koja, se odvija pred nama a mi zaboravljamo na realnost. Pojam o vremenu, problemima i doba dana je sada paralelni univerzum.
Zvuči poznato, zar ne?

Rotten Tomatoes, internet – stranica namenjena obožavaocima filmske umetnosti, istakla je najbolje ocenjene sezone TV serija na svojoj rang – listi.
Mi Vam predstavljamo njihov odabir.

Giri/ Haji – 1. sezona

Fabula serije je skoncentrisana na detektivu iz Tokija koji putuje u London ne bi li istražio nestanak davno izgubljenog brata. Kritičari su je ocenili kao napetim i odlično snimljenim zločinačkim trilerom.
Iako završena krajem 2019., na Netlix je pristigla ove godine.

Photo: snahp.it

Schitt’s Creek – 6. sezona

Radnja se odvija u malom gradiću, koji je vanserijski bogata porodica jednom prilikom kupila. Sada je prisiljena da se iz velegrada tu preseli. Ovo je ujedno i poslednja sezona, u duhu oproštaja sa porodicom Rouz.

One Day at a Time – 4. sezona

Četvrta sezona je snimljena zahvaljujući PopTV-u, iako je sitkom prošle godine Netflix otkazao. On prati život tri generacije kubansko – američke porodice, što se opisuje kao posebno duhovito i zanimljivo za gledanje.

Photo: www.tvguide.com

What We Do in the Shadows – 2. sezona

Nastala na temelju novozelandske istoimene komedije iz 2014. godine, ova serija je ostvarenje koje prati nekoliko viševekovnih vampira. Kritičari su ovu sezonu ocenili kao bolju od prethodne jer širi natprirodne horizonte, pružajući dvostruku zabavu.

Photo: www.newdvdreleasedates.com

Feel Good – 1. sezona

Portretizovana je mlada komičarka koja se oporavlja od narkomanije. Serija je oprhvana borbom sa zavisnošću ali i romantikom, koja u životu glavne junakinje ne manjka.

Photo: potronanerd.com.br

The Baby – Sitters Club – 1. sezona

Serija je skoncentrisana na avanture šest prijateljica u osnovnoj školi, koje započinju posao čuvanja dece. Kritičari su je ocenili kao „slatku, iskrenu i punu nade“.

Photo: www.comingsoon.net

P – Valley – 1. sezona

U centru događaja su striptizete iz jednog kluba u delti Misisipija. Kritičari su istakli da serija slavi lepotu tog posla bez skrivanja poteškoća.

Photo: www.blackfilm.com

Ostalo je samo da nas obavestite koje su Vaše preporuke i kako biste Vi ocenili pomenute serije.

Autor: Sara Panić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *