Razotkrivena korupcija u Vojsci Crne Gore

Politika

Pre par dana portal In4s objavio je audio zapis u kojem je zabeležen razgovor Dušice Vulić, iz kancelarije Demokratske partije socijalista u Zagoriču u Podgorici u kojem razgovaram sa osobom ženskog pola o napretku u Vojsci Crne Gore. U audio zapisu jasno se čuje da Vulićeva traži partijsku proveru, govoreći devojci da je „teren ne prepoznaje“ kao Crnogorku. 

Devojka je tokom razgovora više puta naglasila da je tokom dobrovoljnog služenja vojske strogo naloženo izuzeće od bilo kakvog političkog aktivizma, na šta je Vulićeva odgovorila da je ona isuviše mlada da bi neke stvari shvatila. Braniš državu Crnu Goru, pripadnik si crnogorske nacionalnosti, oni te odma traže, da li te teren prepoznaje kao Crnogorca ili si bila na litiji –naglasila je Vulićeva, stavljajući akcenat na to da svaka osoba za koju se zna da je bila na litijama, ne može biti prepoznata kao pripadnik crnogorskog naroda. Nakon duže diskusije NN devojka je upitala da li to znači da će osoba koja je pala psihotest i nema kvalifikacije biti prepoznata kao odgovarajuća osoba za Vojsku Crne Gore, ukoliko je prepoznata kao Crnogorka, na šta joj je odgovoreno da su prihvatljivi jedino oni koje prepoznaje Mesni odbor partije. 

Nakon ovog snimka, danas je na istom portalu osvanuo nastavak afere, u kojem ovog puta Vulićeva razgovara sa osobom muškog pola. Razgovor se odvija u njenoj kancelariji u kojoj sa izvesnim Predragom pregovara o njegovom ulasku u Vojsku Crne Gore, pri čemu se čuju informacije da je dotični dugogodišnji simpatizer DPS-a, ali da je partijske aktivnosti morao da smanji nakon što se zaposlio u lokalnom taksi servisu. Iz snimka se može zaključiti da je čovek iznenađen zato što je pozvan na proveru, jer je kako i sam kaže Crnogorac. Tokom razgovora Predrag ostavlja svoje podatke, ali i podatke uže porodice kako bi ih Mesni odbor DPS-a proverio.

Ministarstvo odbrane je nakon prvog videa izjavilo da je ovo samo još jedan od pokušaja diskreditacije Vojske Crne Gore tvrdeći da je za napredovanje u Vojsci Crne Gore partijska pripadnost nebitna. Ipak, niko i dalje nije demantovao istinistost audio zapisa i ulogu Dušice Vulić.

Autor: Aleksandra Aničić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *