Njih je najlepše gledati

Sport

Dobar dribling ništa ne može zameniti. Najbolji dribler u protekloj sezoni u takozvanim ligama petice bio je brzonogi i često nezaustavljivi Adama Traore, koji je zabeležio 183 uspešna driblinga tokom sezone. Nedavno se u javnosti pojavila i priča da Adamu pre svake utakmice mažu uljima i kremama, kako bi njegovim protivnicima bilo teže da ga uhvate i zadrže. To su one male tajne velikih majstora, pa negde i ne čudi podatak što se Adama Traore nalazi na vrhu ove liste.

Photo: talksport.com

Odmah posle njega se selimk u Španiju, gde naravno vlada Mesi. Argetinac je prema podacima zabeležio samo jedan manje uspešan dribling od Traorea, pa je tako ostao na broju od 182 uspešna driblinga. Mesi i ekipa odlaze na odmor, a zatim i pripreme za sledeću sezonu potpuno utučeni nakon poraza u Ligi šampiona od Bajerna. Medjutim, Mesi je legenda i ne sumnja se da će u novu sezonu ući spreman i raspoložen za nove magije na terenu, koje krase jednu celu fudbalsku eru.

Photo: b92.net


Obično, kada se pominje Mesi u priču udje i Ronaldo, medjutim to sada ovde nije slučaj. U italijanskoj ligi najbolji dribler protekle sezone bio je Boga, fudbaler Sasuola, koji je kao ekipa odigrao veoma dobru sezonu. On je imao čak 132 uspešna driblinga. Ronaldo je više bio usmeren ka postizanju golova, ali mu je ipak Ćiro Imobile pobegao na toj listi. Juventus je nekako uspeo da se domogne titulw, pre svega zbog prednosti koja je napravljena ranije tokom šampionata, ali se slabost torinskog kluba pokazala već u Ligi šampiona, gde su ispali od francuskog Liona.

Photo: transfermarkt.com


Najbolji dribler u nemačkom prvenstvu je Alfonso Dejvis, koji pruža veoma kvalitetne partije za Bajern, koji je bez mnogo muka osvojio titulu, a stigao je i do same završnice u Ligi šampiona. Dejvis je napravio 90 uspešnih driblinga tokom sezone.

Photo: psgtalk.com


Isto toliko je u francuskoj napravio i Nejmar. Brazilac bi imao sigurno još po koji više da se francuski šampionat nastavio. Medjutim PSG-u je još odavno dodeljena titulu, a Nejmar i ekipa su sada usresredjeni na finale Lige šampiona, gde se očekuju novi driblinzi i magije talentovanog Brazilca.
Početak nove sezone se bliži u mnogim zemljama, dok su negde novi šampionati već počeli. Svi ljubitelji fudbala sa nestrpljenjem očekuju nove majstorije na terenu, koje će se godinama vrteti po špicama i snimcima.

Autor: Oliver Mijušković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *