Uticaj astrologije na čoveka

Društvo

Vekovima u nazad ljudsko čovecanstvo istražuje značaj zvezda I njihov uticaj na samog čoveka. Posle mnogo vekova idalje se ne zna tačan period nastanka astrologije, ali se veruje da je prvi put primenjivana u Iraku ( tadašnjoj Mesopotamiji ) jos u kamenom dobu. Početna astrologija bila je bila bazirana na crtežima u stenama koji su prikazivali I okolne pojave poput životinja I vremesnkih nepogoda.

Svako od nas ima jedinstevn horoskop,odnosno natalnu kartu napravljenu samo  za nas po našoj godini rođenja, mesecu, danu i vremenu. Natalna karta nam govori o nama, tačnije našem karakteru I osobinama.

Neke od osnovnih grana astrologije su :

  • Natalna astrologija koja se bavi proučavanjem natalnih karti za svakog od nas
  • Prediktivna astrologija se bavi događajima u budućnosti ;
  • Mundalna astrologija  predstavlja događaje u određenim drzavama.

Astrologija na nas utiče u onoj meri u kojoj joj mi dozvolimo. Mnogi veruju da zvezde određuju naš život, dok je za druge to apsurdno. Svrha analize zvezda je da nam pruži vetar u leđa. Astrologija nam ukazuje na moguće događaje u našem životu, na koje možemo na utičemo. Sama suština astrologije je u tome da nam pokaže naše mogućnosti, da nam približi shvatanje naše svrhe I da nam pomogne da bolje razumemo sami sebe.

Kada je u pitanju natalna karta postoje specifične osobine za svakog od nas.Recimo osobe koje su rođene u znaku Device imaju veoma izraženu upornost, brigu o drugima I uživaju u detaljima.Dok osobe rođene u znaku vage ne vole da se muče, već im je prioritet da uživaju u čarima života.Ovo su samo neki primeri kako horoskop određuje naše osobine.

Svako od nas ima slobodu izbora verovanja u astrologiju kao I u njene činjenice, samim tim nam daje prostor da razmslimo o povezanosti zvezda I čoveka.

Autor: Tamara Teovanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *