Ruski lanac marketa stiže u Srbiju i otvara više od 100 prodavnica

Biznis

Na srpko tržište uskoro dolazi ruski diskont market MERE, a planiraju da postanu jedan od najvećih trgovačkih lanaca kod nas.

MERE je pridružnica ruske Torgservis grupe osnovane 2009. godine koja trenutno posluje na više od 800 lokacija širom Rusije pod brendom Stetofor i treći je po veličini trgovački lanac tamo.

„Do sada smo otvorili 1.5000 diskont marketa i poslujemo u 10 zemalja. Došlo je vreme da proširimo svoje poslovanje i na srpsko tržište sa bar 100 marketa i prosečnom površinom od oko 1.000 kvadrata. Planiramo da radimo direktno sa proizvođačima, pod strogom kontrolom kvaliteta i niskom trgovačko maržom. Naše cene će biti za 20 odsto niže od prosečih. Kupci u MERE marketima su ljudi koji vode računa o svom novcu i vremenu, sa prosečnim i nižim primanjima“, istakli su iz filijale ruske kompanije u Srbiji.

MERE je ulaskom na nemačko tržište bio prinuđen da zbog velike potražnje i nestašice robe na zalihama privremeno zatvori svoje prodavnice. U našem regionu kompanija poseduje diskont markete u Rumuniji, a u ponudi ruskog diskontera prisutni si i neki srpski proizvodi.

Kompanija planira da pored Srbije, svoje poslovanje proširi i na tržište Grčke. Diskonti MERE prostiru se na površinama od 800 do 1.200 kvadrata i nude od 1.500 do 2.000 raznovrsnih artikala.

Izvor: retailserbia.com

Napisao: Ognjen Jorgić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *