Morant zaokružio odličnu sezonu

Košarka Sport

Na početku NBA sezone niko nije očekivao da će Memfis Grizlisi uspeti da ostvare bilo šta značajno u ovoj sezoni. Dža Morant je došao kao drugi pik na draftu, odmah iza Zajona Vilijamsona i pokazao da je na tom mestu potpuno zasluženo. Odmah se izdvojio kao lider ekipe, bez obzira na svoje godine. Većina je mislila da će Memfis kad-tad stati sa dobrim rezultatima, ali to se ipak nije desilo. Cele sezone su bili na nivou, a Morant je redovno pružao odlične partije koje su vodile ekipu do dobrih i neočekivanih rezultata.
U svom prvom meču u ligi, protiv Majami Hita, zabeležio je 14 poena i po četiri skoka i asistencije, a svoj prvi tripl-dabl je upisao protiv Vašington Vizardsa u februaru ove godine.
Memfis se cele sezone držao nadomak plej-of pozicije, medjutim nakon nastavka sezone su imali niz poraza, koji ih je na kraju koštao sigurnog prolaza dalje. Bez obzira na to uspeli su da se domognu duela sa Portlandom, gde samo pobednik ide u plej-of. Morant je sinoćnom duelu protiv Portlanda zabeležio rekord karijere od 35 poena, ali to je bilo nedovoljno za slavlje u Memfisu. Portland je na Lilardovim krilima upisao tesnu pobedu i time Moranta i ekipu izbacio iz daljeg takmičenja.
Morant je ove sezone prosečno beležio skoro 18 poena, 4 skoka i nešto više od 7 asistencija po meču. Najveću podršku tokom sezone imao je u Valenčijunasu, s kojim je ostvario dobru saradnju na terenu, čime su pokazali da će biti dobar tandem u budućnosti. Dža Moramt je opravdano najozbiljniji kandidat za nagradu Ruki godine, a sa njim u užem izboru su i Zajon Vilijamson (koji je propustio deo sezone, koji će ga verovatno koštati ove nagrade) i Kendrik Nan, koji je pomogao Majamiju da izbori dobar plasman na istoku.
Da li će Memfis moći da ponovi uspeh od ove sezone ili ipak ode korak dalje, videćemo ubrzo, jer početak nove sezone uopšte nije daleko.

Photo: fansided.com

Autor: Oliver Mijušković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *