Dan mladih

Društvo Kultura

Krilatica Na mladima svet ostaje nije plod nečije dosade. Ona je suština nastanka novih istorijskih tokova, a čija reka treba da poji buduća pokolenja. Bez starijih ne možemo, a bez mladih njihova svrha života je uzaludna. Uzročno-posledična dijada mora postojati. 

S toga, danas s ponosom proslavljamo Međunarodni dan mladih

U proteklim mesecima, mladi su se još jednom pokazali kao pravi borci na novom, nepoznatom terenu. Volontirali su, pomagali starijima u periodu izolacije, prilagodili se novonastalim okolnostima ,,učenja na daljinu”, ali i ,,radu od kuće” i aktivno angažovali u različitim sferama.

Današnji, dvadeseti po redu Međunarodni dan mladih nosi temu pod nazivom Youth Engagement for Global Action. Ova tema ima cilj da istakne načine na koje angažman mladih na lokalnom, nacionalnom i globalnom nivou oplemenjuje različite intitucije i procese, kao i da naglasi značaj reprezentacije mladih u formalnim, institucionalizovanim tokovima politike.

Cilj je da se mladi još više ohrabre i podstaknu na razvijanju ideja, na slobodno angažovanje, jer oni su stub našeg društva i oni su ti na kojima svet ostaje.

Srećan Medjunarodni dan mladih! 

Autor: Teodora Boškovski

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *