Recite zbogom dezorganizaciji

Društvo

U svetu u kakvom živimo, opterećenost ispitima, poslom i rokovima postala je svakodnevnica. Stres nas obuzme, a mir postaje misaona imenica. Narodski rečeno, ne znamo gde bijemo. Čeznemo za toplom kupkom i čašom (u ekstremnim slučajevima) bocom vina, ali nas razne obaveze u tome sprečavaju.

Harmonija postaje enigma.

Zaboravite na haos. Uz dobru organizaciju sve je ostvarljivo. Takozvane “to do” liste su praktično instrument uspešnih ljudi. Usvojivši ih kao deo rutine, automatski smo bliži uspehu.

  • Izaberite tri cilja

Pri ispisivanju ovakve liste od ključne je važnosti fokusirati se na maksimum tri stvari. One koje će, kada ih obavite, pružiti osećaj zadovoljstva. Ako ne postignete ostalo sa liste, ne opterećujte se!

  • Razložite zadatak

Ukoliko tog dana treba da učite, podelite to na manje zadatke. Recimo, iščitavanje, podvlačenje, zapisivanje… Takav način raspoređivanja obaveza nam pruža priliku da slavimo i male pobede, koje najčešće zanemarujemo.

  • Pronađite vreme za sebe

Na vrhu liste onoga što treba uraditi datog dana mora biti vreme koje ćete posvetiti sebi. To može biti čitanje, izlazak, gledanje serije ili samo razgovor sa voljenima.

Ne zaboravite, mi smo sopstveni zadatak. Ukoliko smo srećni, na putu smo ka njegovom ispunjenju.

Autor: Sara Panić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *