Besplatne sportske aktivnosti za mlade – SOFA

Društvo

Epidemiološka situacija nam je možda upropastila planove za ovu godinu ali to ne znači da ne možemo da je iskoristimo najbolje što možemo.  Letovanje u Srbiji može biti vrlo zanimljivo i možemo pronaći sve što nam odgovora za naš mir i našu dušu. Ako ste ljubitelj sportskih aktivnosti, ovog leta svoju oazu možete pronaći u okviru SOFE.

Ako ste student, mlad čovek ili se osećate kao jedan, verovatno znate muku traženja posla i muku ostajanja kod kuće jer „nemate para“. Mogućnosti kao što su vožnja bicikle, rolera i teretana uglavnom ne dolaze bez basoslovne cene ili pak cene koju jedan mladi čovek u Srbiji u 2020. godini ne može sebi da priušti. Da li to znači da treba da sedite kod kuće i zamišljate da ste na moru ili da razmišljate kako je ova godina mogla da bude dobra ali Vam je virus Covid 19 sve poremetio? Naravno da ne, ako se nalazite u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Subotici ili Novom Sadu imate priliku da ovo leto provedete najbolje što možete i to potpuno besplatno. Radi se o studentskim i omladinskim fizičkim aktivnostima – SOFI.

Njen cilj je stvaranje uslova da se mladi i studenti bave fizičkom i sportskom aktivnošću potpuno besplatno. Udruženje je osnovano 2014. godine, i neizostavno, i ove godine pruža studentima i omladini besplatno bavljenje sportom na prostoru čak pet gradova.

Osim njene rasprostranjenosti po Srbiji, u okviru nje je omogućeno treniranje više od četrdeset aktivnosti. Da biste postali njen član, potrebno je otići na njen sajt i registrovati se, potvrditi svoju registraciju preko mejla i zatim upamtiti jedinstven SOFA ( ID)  broj koji ćete na njihovom sajtu i dobiti. Nakon toga možete izabrati aktivnost i lokaciju i videti koje vreme Vama najviše odgovara na njihovom SOFA kalendaru

Neke od aktivnosti koje ona pruža obuhvataju vožnju rolera, bicikle, igranje stoni tenisa, odbojke na pesku kao i korišćenje teretane. Okupite ekipu ili pak ponesite samo svoje dobro raspoloženje i doživite leto lepše nego što ste zamislili. 

Autor: Aleksandra Jelesijević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *