The Ellen Show – sunovrat medijskog maga

Kultura Showbiznis

Ellen DeGeneres već godinama unazad predstavlja jednu od najpopularnijih i najvoljenijih TV voditeljki, ne samo u Sjedinjenim Američkim Državama, već širom sveta. Ipak, kako su informacije o maltretiranju i seksualnom zlostavljanju zaposlenih krenule da isplivavaju, kao da se ceo svet ujedinio protiv, do juče omiljene, TV ličnosti.

Nakon što su zaposleni progovorili o toksičnom i rasističkom ponašanju voditeljke, Warner Media pokrenuo je istragu o svim odgovornima na ovom projektu, a pored Elen, najviše optužbi postoji na račun producenata Merija Konelija, Endija Lasnera i Eda Glavina. Bivši radnici tvrde da su godinama živeli u strahu od voditeljke i da su sa strepnjom dolazili na posao, kao i da su bili zlostavljani od strane čitavog tima bliskog Elen. Ubrzo nakon toga, usledile su i optužbe za seksualno zlostavljanje na račun Kevina Lemana – izvršnog producenta emisije. Njih 36, bivših radnika, povtrdilo je da su bile žrtve njegovog nedoličnog ponašanja. Neki radnici potvrdili su da su seksualno zlostavljani više puta tokom godina, kao i da se to neretko dešavalo naočigled celog kolektiva, uključujući i samu Elen. Ipak, zbog straha od gubitka radnog mesta svi su ćutali, shvatajući da se nalaze u podređenoj poziciji.

Photo: People.com

Kontroverze koje prate voditeljku i njen tim poslednjih meseci negativno su se odrazili na gledanost, a do skoro, jedan od najgledanijih TV programa zabeležio je najmanju gledanost ikada. Nakon 17 godina postojanja, gledanost je sa standardnih 30% pala na samo 1% ukupne publike. Istraživanja publike pokazala su da gledaoci nakon ovih skandala više ne žele da posvete vreme gledajući ovu emisiju, kako zbog ponašanja same voditeljke, tako i zbog nehumanih radnih uslova o kojima javnost tek sada saznaje. Ovaj primer dokazuje da i neki od najpriznatijih ljudi u Holivudu mogu da nestanu iz javnog života preko noći usled posledica svog nemoralnog ponašanja.

Brojne javne ličnosti, kao što su Katy Perry, Scooter Braun i Ashton Kutcher, oglasili su se na društvenim mrežama pružajući podršku voditeljki i tvrdeći da se u njenom studiju uvek osećaju kao kod kuće. Njihove izjave javnost je oštro osudila, ukazujući na to da obični radnici nikada nemaju isti tretman kao i javne ličnosti, naročito u toksičnom okruženju kao što je ovo.

Mnogi obožavatelji se nadaju nastavku emisije, ali će ipak, nakon istrage, Warner Media grupe odlučivati o njenoj sudbini, ali i o tome da li će iko od nadležnih odgovarati za zlostavljanje radnika tokom prethodnih godina. 

Piše: Aleksandra Aničić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *