Last Of Us – igra ili naša budućnost?

Kultura

Od tvoraca hit TV serije Chernobyl uskoro nam stiže novo apokaliptično ostvarenje. Serijal o nuklearnoj katastrofi koja je zadesila svet u prošlom veku prikovala je za male ekrane gledaoce širom sveta, a producent Craig Mazin i reditelj Johan Renk postali su jedna od najtraženijih imena u ovoj industriji. Sada nam od njih stiže scenario baziran na jednoj od najpopularnijih igrica na svetu u ovom trenutku, pod imenom Last Of Us.

Smeštena u postapokaliptičnoj budućnosti, radnja igrice se odvija u svetu uništenom pandemijom, a jedina nada za spas planete jeste mlada Eli. Shvatajući da je i ona sama zaražena, ali njen organizam nedeljama ne posustaje, Eli na sebe uzima težak zadatak – da pronađe lek za smrtonosnu bolest koja je razorila svet koji je poznavala. Zaplet se dešava kada krijumčar, Džoel, pokuša da spreči Eli u obavljanju misije. Radnja serije će imati i sci-fi momente, a poznavajući rad ovog dvojca, emotivne i srceparajuće scene biće prikazane tako da nikoga ne ostave ravnodušnim. Fanove igrice dodatno je usrećila vest da se stvaralačkom timu pridružuje i njen originalni tvorac, Nil Druckman.

Photo: Hollywood Reporter

U svetu koji je duboko potresen pandemijom Korona virusa koja već mesecima ne jenjava, postavlja se pitanje da li ćemo možda i mi u budućnosti morati da naučimo da živimo sa ovom zaraznom bolešću? Nadamo se da je odgovor negativan.

Piše: Aleksandra Aničić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *