Otvaranje avgustovskih izložbi

Kultura

Usled pandemije čini se da je sve stalo, pa i umetnost. 

Na opšte razočarenje primili smo vesti o raznim otkazivanjima i odlaganjima “do daljnjeg”,. U svom tom metežu, istupio je Kulturni centar Beograda sa otvaranjem avgustovskih izložbi uz propisane mere opreza.

Naime, u pitanju su tri sjajne izložbe, svaka je jedinstvena na svoj način.

  • Lažni bol Simonide Rajčević

Dočarava prizore mučeništva iz prošlosti kroz jarke boje i obrise ljudskih tela sadašnjice. Autorka svoju umetnost izražava fragmentarno, koristeći se naslućivanjem.

Nalazi se u Likovnoj galeriji, na adresi Kneza Mihaila 6.

  • Neplodna tla Sandre Vitaljić

Sadržaj ove izložbe opravdava sam naziv. Radi se o fotografijama nastalim 2009. godine, koje predstavljaju poprišta ubistava i smaknuća sa ciljem da takav zločin ne padne u zaborav.

Sa bazom u galeriji ARTGET, predstavlja pravi vizuelni užitak.

Photo: kcb.org.net

Vitgenštajn niza umetnika, na kojoj je radila i kustoskinja Deniz Paricek

Inspirisani Ludvigom Vitgenštajnom, autori su pokušali da vizualizuju njegova filozofska razmišljanja. Ona je smeštena u galeriji Podroom, na adresi Kneza Mihaila 6/-1.

Kao jedna od mnogobrojnih posetilaca, nisam mogla da ne uočim estetiku kako samih dela, tako i prostora u kojem su ona izložena. Svakome bih preporučila ovakvo iskustvo, bez obzira da li su ljubitelji savremene umetnosti ili ne.

Ulaz je besplatan, što je samo razlog više da ih posetite. KCB je otvoren svakog dana izuzev nedelje, u periodu od 12 do 20h.

Uveličajte izložbe svojom posetom i, garantujemo, nećete zažaliti.

Piše: Sara Panić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *