Leto u Srbiji

Kultura

Mnogi kažu da: Bez mora nema odmora nadam se da će Vas ovaj članak uveriti da ipak obiđete neka mesta naše prirodno bogate zemlje. Srbija predstavlja pravu prirodnu enigmu koju ćemo uz malo truda ipak uspeti da otkrijemo i prepustimo se njenim čarima.

Na samoj teritoriji Srbije nalazi se veliki broj jezera koja mogu biti i više nego dostojna zamena za more. Srpske banje se nalaze u samom vrhu lestvice srpskog turizma. Naravno neizostavne su i naše reke koje su najveće prirodno bogatstvo našeg podneblja.

Naša zemlja nudi opsežan izbor letnjih akitvnosti  Zbog prevelikog interesovanja ovog leta pred Vama su  destinacije na kojima možete uživati bez svakodnevnih gužvi.

Nadomak Novog Sada nalazi se prava oaza za ljubitelje prirodnih jezera. Bešenovačko jezero meštanima poznatije kao Beli kamen nastalo je iz samog rudnika. Nekada se tu nalazio rudarski kop a danas je to prizor azurne boje. Bešenovačko jezero predstavlja idealno mesto za porodične odmore, prijateljska okupljanja kao i kutak za samoću.

Photo: instagram

Ako želite aktivan odmor i mir Drina je sjajan izbor za Vas. Drina predstavlja prirodnu granicu između Srbije i Bosne i Hercegovine. Lepote zapadne Srbije ćete zauvek pamiti i uvek ćete se rado vraćati toj prelepoj netaknutoj prirodi. Iako Drina važi za najbržu reku na našim prostorima ona nudi velike mogućnosti poput raftinga, kupanja, krstarenja i tradiocinalnih etno sela.

Ako ste ovog leta ipak odlučili da odmor provedete u Banji ovo je idealno mesto za Vas. Priroda koja okuržuje Banju Vrujci pružiće Vam potpuni užitak odmora. Naime, smatra se da je banja veoma lekovita i da pomaže pri lečenju određenih bolesti. U sklopu banje nalaze se bazeni koji su idealni za najmlađe članove Vaših porodica. 

Photo: google.com

Piše: Tamara Teovanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *