Odlazak Svetog Ikera sa terena

Fudbal Sport

Jedan od najboljih golmana sa kraja dvadesetog i početka dvadeset prvog veka Iker Kasiljas golmanske rukavice okačio je o klin.

„Najbitnije stvari su put kojim krenete i ljudi sa kojima ste, a nije destinacija na kojoj završite. Bez razmišljanja mogu da kažem da sam bio na pravom putu i da sam završio na savršenoj destinaciji. Hvala svima“- napisao je Kasiljas.

Svoju bogatu karijeru započeo je kao tinejđer u Real Madridu, u kojem je stekao slavu. Za “kraljeviće” je punih 16 godina bio nezamenljiv među stativama i za to vreme je podigao 8 titula. Pet u LaLigi i tri “ušata” pehara Lige šampiona. Real je napustio 2015.godine u suzama, svi pravi navijači Real Madrida su plakali sa njim toga dana, nakon toga prelazi  u Porto.

Kao kapiten reprezentacije Španije bio je šampion sveta i dva puta šampion Evrope.

U proleće 2019.godine je doživeo srčani udar i od tada nije izašao na zeleno igralište.

Ipak raduje činjenica da nije okrenuo leđa fudbalu već je najavio kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Španije.

Ikerovim odlaskom sa gola fubalski svet ostaje bez jednog od istinskih heroja ove igre, dok generacije dečaka koje su rasle gledajući njegove bravure na golu želeći da postanu baš kao Kasiljas  neće imati tu priliku vise,već će njegove fenomenalne odbrane gledati I vezbati samo  preko interneta.

Piše: Strahinja Grozdanić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *