Život u novom, „bajkovitom“ NBA svetu

Košarka Sport

Ovogodišnja pandemija korona virusa izazvala je naglo zatvaranje skoro svih dešavanja. Od ovoga svakako nisu izostavljeni ni događaji u košarkaškom svetu. Prvo su zabranjeni dolasci navijača na utakmice, a nedugo zatim su prekinuta i sva takmičenja. Tako je „završio“ i NBA, koji je zaustavio sezonu odmah nakon objave da je zaražen centar Utah Jazz-a Rudy Gobert.


Komesar lige, Adam Silver, imao je dosta vremena da odluči kako i kada će se nastaviti ova jako čudna NBA sezona. Sklopljen je ugovor sa Diznilendom (Orlando), koji je omogućio sve potrebne uslove za nastavak. Timovi koji su obezbedili ili se bore za ulazak u play-off dobili su pozivnicu za „mehur“, a ostali će sačekati sledeću sezonu za povratak na teren.
Sam Diznilend predstavlja veliki skup hotela, golf terena i bazena, koji pružaju igračima mogućnost da uživaju u svom slobodnom vremenu. Matisse Thybulle, igrač 76ersa, kao i JaValee McGee, centar Lejkersa, na Jutjub kanalima beleže svoje dane u „mehuru“, privlačeći jako veliku pažnju publike.

Svakoj ekipi određen je jedan deo hotela u kome je smešten ceo tim – treneri, fizioterapeuti, pa i sami igrači. U potpunosti su ispunjeni svi preporučeni uslovi za zaustavljanje širenja virusa i zbog toga se zaista mora pohvaliti cela organizacija ovog skupa. Testiranje se vrši svakog dana i bez negativnog testa niko nema prava izlaska iz hotela. Svako ko je ušao, morao je provesti 48 sati u karantinu, nakon koga su igrači počeli da treniraju. Ako neko prekrši ili napusti „bubble“, po povratku
smešten je u četvorodnevni karantin – takođe iz preventivnih razloga.

Piše: Andrej Jakovljević


1 thought on “Život u novom, „bajkovitom“ NBA svetu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *